کتاب

مشاوره

فروشگاه

infocochrana@gmail.com

02191691157  –  09120446824

مشاوره آماری پایان نامه

هزینه مشاوره در زمینه تحلیل آماری و سایر مباحث مربوط به پایان نامه ساعتی 1 میلیون تومان است. به ازای هر 30 دقیقه سفارش 10 دقیقه بیشتر در خدمت شما خواهم بود (با افتخار). بسته های مشاوره آماری که در ادامه معرفی می شوند، به شما در رفع مشکل تحلیل آماری پروژه یا پایان نامه کمک شایانی خواهد نمود. لطفا توجه داشته باشید. قبل از هر چیز در ابتدا از طریق راه های ارتباطی معرفی شده سوال و مشکل خود را مطرح کرده و پس از هماهنگی با موسسه آماری کوکرانا و تعیین وقت مشاوره، اقدام به پرداخت نمایید.

بسته مشاوره یک

مشاوره تلفنی تا سقف 30 دقیقه

500 هزار تومان

بسته مشاوره دو

مشاوره در اسکایپ تا سقف 60 دقیقه

1 میلیون تومان

اکثر پژوهشگرانی که بسته شماره یک را تهیه کرده اند جهت دریافت خدمات مشاوره برای موارد زیر بوده است :

  • رفع مشکلات و ارورها در هنگام کار با نرم افزارهای آماری
  • تحلیل و تفسیر خروجی های نرم افزار
  • مشاوره در خصوص انتخاب روش تحقیق
  • اشکال در خصوص نحوه وارد کردن داده ها به انواع نرم افزارهای آماری مانند SmartPLS
  • پاسخ به سوالات آماری و انتخاب روش و نرم افزار
  • و …

خدمات مشاوره در این بسته آموزشی به صورت تلفنی، بصورت تکست و ویس در تلگرام و واتساپ به انتخاب شما ارائه می شود.

در صورتی که با نحوه انجام فصل چهارم پایان نامه آشنایی دارید و با نرم افزار آماری مورد نیاز خود نیز کار کرده اید، جهت رفع مشکل یا سوال بسته مشاوره شماره یک به شما پیشنهاد می گردد.

در صورتی که فصل چهارم پایان نامه و یا قسمت تحلیل آماری مقاله شما انجام شده است (توسط خودتان و یا پژوهشگر دیگر) و نیاز به توضیحات و برگزاری جلسه آموزشی دارید‌. این بسته می تواند برای شما مفید باشد (آموزش قبل از دفاع).
همچنین در صورتی که برای مشاوره نیاز به برگزاری جلسه آنلاین دارید این بسته مفید خواهد بود (مشاوره آماری در اسکایپ).
کلیه خدمات مشاوره ای بسته شماره دو در بستر اسکایپ و به صورت آنلاین انجام می شود.

مشاوره آماری رایگان

مشاوره در خصوص انجام فصل چهارم پایان نامه

فصل 4 یک پایان نامه‌ی خوب باید دارای ویژگی هایی از قبیل جداول و نمودارهای با کیفیت و محتوای درست باشد. همچنین مفاهیم آماری در پایان نامه باید مفصل و قابل فهم نگارش شود. اکثریت دانشجویان در فصل سوم و چهارم پایان نامه به دلیل این که با برخی مفاهیم آماری آشنایی ندارند دچار مشکل می شوند.

دیده شده است یک تعریف غلط در ذهنشان به وجود آمده و همان را سر جلسه دفاع بازگو می کنند. موسسه آماری کوکرانا در خصوص انجام فصل چهارم پایان نامه قبل از بستن هرگونه قراردادی به دانشجویان محترم مشاوره آماری ارائه می دهد. این مشاوره در خصوص نحوه نگارش فصل سوم پایان نامه، نحوه طراحی پرسشنامه و … می باشد.

مشاوره انجام تحلیل آماری مقاله

کوکرانا در نظر دارد که در راستای توسعه علمی و تسهیل فرایند پژوهش با هدف اشتراک گذاری دانش و تجربیات چند ساله خود همراه پژوهشگران و دانشجویان عزیز در راستای مشاوره و تحلیل آماری برای پژوهش های آنان باشد. این موسسه برای دانشجویانی که جهت انجام مقاله خود نیاز به راهنمایی داشته باشند، مشاوره آماری ارائه می دهد. این مشاوره می تواند در زمینه طراحی مدل مفهومی، طراحی روش تحقیق، اعلام روش آماری مقالات مشابه و همچنین مشاوره جهت انجام تحلیل آماری مقاله با انواع نرم افزارهای آماری پرکاربرد و پاسخ به سوالات آماری دانشجویان باشد.

مشاوره آماری آنلاین

دانشجوی هر مقطع و یا هر دانشگاهی که در ایران هستید. می‌توانید از کوکرانا مشاوره آماری آنلاین دریافت نمایید. اگر در ابتدای پژوهش هستید و برای بیان مساله، اهداف، فرضیه ها، روش تحقیق، حجم نمونه و … نیاز به کمک دارید. اگر داده‌های خود را جمع‌آوری کرده‌اید و برای وارد کردن آن ها به نرم افزار و تحلیل آن ها نیاز به یک راهنما دارید. کافیست از طریق راه های ارتباطی معرفی شده با ما در ارتباط باشید.

مزایای دریافت مشاوره آماری

اول برای من افتخاری بزرگ است که دوستان جدیدی پیدا خواهم کرد و دوم برای شما فرصتی بزرگ است که از تجربیات 9 ساله مسعود علی مردی و تیم آماری کوکرانا استفاده کنید.

همچنین کوکرانا به برخی سوالات پر تکرار دانشجویان پاسخ داده است که به شرح زیر است :

به طور خلاصه اگر بگویم روایی به معنی درست بودن، صحیح بودن و روا بودن ابزار (پرسشنامه) مورد استفاده است. برای بررسی روایی روش های مختلفی وجود دارد که متداول ترین آن روایی صوری است. روایی صوری یعنی ابزار (پرسشنامه) توسط اساتید و کسانی که در زمینه آن موضوع پرسشنامه خبره هستن و تجربه علمی و پژوهشی دارند مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. بدین مفهوم که اشخاص پرسشنامه را مطالعه کرده و اگر ایرادی مشاهده نمودند آن را ذکر کرده و در جهت بهتر شدن ابزار تحقیق پیشنهاداتی ارائه می دهند. این پیشنهادات می تواند مانند اضافه یا حذف کردن سوال، بیان جمله بندی مناسب و غیره باشد. به این بررسی صوری، روش روایی صوری گفته می شود.

آلفای کرونباخ اغلب برای پژوهش هایی که از ابزار پرسشنامه استفاده می کنند به کار می رود. این آزمون برای بررسی سازگاری درونی یا پایایی سوالات و ابعاد پرسشنامه استفاده می شود. که بر اساس پراکندگی سوالات یا همان گویه های پرسشنامه بدست می آید.

متداول ترین روش برای سنحش پایایی پرسشنامه استفاده از آزمون آلفای کرونباخ است که اگر مقدار بدست آمده برای این آزمون بیشتر از 0.7 باشد نشان دهنده این است که پرسشنامه از پایایی خوبی برخوردار است. فرض کنید نیاز باشد برای تحقیقتان 300 عدد پرسشنامه پخش کنید. اگر بعد از پخش این 300 عدد پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ متوجه شوید که پرسشنامه پایایی قابل قبولی ندارد نتایج تحقیقتان اعتبار لازم را ندارد و از لحاظ مالی و زمانی دچار زیان می شوید.

معمولا قبل از این که از تمام نمونه آماری، پرسشنامه جمع آوری شود، 20 الی 30 پرسشنامه به عنوان پایلوت پخش شده و نتایج پایایی بررسی می شود. اگر پرسشنامه دارای پایایی مناسبی بود بقیه نمونه آماری تکمیل می شود. در غیر این صورت با اصلاح پرسشنامه، این مشکل برطرف شده و از بقیه نمونه، پرسشنامه جمع آوری می گردد.

برای مثال فرض کنید شما از یک پرسشنامه ای استفاده می کنید که دارای 3 بعد 6 سوالی می باشد (یعنی مجموعا 18 سوال یا گویه). باید برای هر بعد به صورت مجزا آلفای کرونباخ رو محاسبه کنید. که متوجه شوید 6 سوالی که داخل یک بعد هستند با هم همگن هستند یا خیر. اگر هر کدامشان نامناسب بود، اون رو از پرسشنامه حذف کنید.

گاهی اوقات در داده هایمان افرادی وجود دارند که به سوال مورد نظرمان پاسخ نداده اند. بنابراین فیلد مربوط به آن خالی گذاشته می شود. در این صورت اگر بخواهیم فقط از بین کسانی که به سوال مورد نظر پاسخ داده باشند درصد بگیریم، باید از درصد معتبر استفاده نماییم. برای مثال در جدول زیر از 64 نفری که در پر کردن پرسشنامه شرکت داشتند دو نفر تحصیلاتشان را مشخص نکرده اند. اگر بخواهیم از بین 62 نفر باقی مانده تعیین کنیم چه تعداد دارای مدرک فوق لیسانس و بالاتر هستند باید از درصد معتبر 21 درصد استفاده نماییم.

 

همچنین اگر بخواهیم درصدی از افراد نمونه که تحصیلات لیسانس و فوق دیپلم و کمتر دارند را ببینیم باید از ستون درصد تجمعی 79 درصد را مشاهده کنیم. درصد تجمعی همانطور که از اسمش پیداست برای بیان میزان درصد فراوانی دو یا چند سطح از یک متغیر کاربرد دارد.

مشاوره آماری رایگان پایان نامه مدیریت. میانه یکی از شاخص‌های آماری است که معمولاً در آمار توصیفی در سطوح مقدماتی به همراه مُد (نما) و میانگین مورد استفاده قرار می‌گیرد. میانه عدد وسط مجموعه‌ای از اعداد مرتب شده بر اساس مقدار آن هاست. برای مثال اگر میانه قد 200 نفر از دانشجویان یک دانشگاه برابر 177 باشد، بدین مفهوم است که قد نیمی از این دانشجویان کمتر از 177 می‌باشد. اگر میانه اهرم مالی 142 شرکت بورسی برابر 0/4 باشد بدین مفهوم است که اهرم مالی نیمی از این شرکت‌ها کمتر از 0/4 می‌باشد.

برای یافتن میانه یک مجموعه از اعداد، آنها را به ترتیب مقدار سورت (مرتب) می‌کنیم و سپس عددی که در وسط آن‌ها قرار دارد را پیدا می‌کنیم. برای مثال برای داده های زیر میانه پیدا می‌کنیم

{77, 100, 140, 170, 186, 60, 47}

برای یافتن میانه، ابتدا اعداد را به ترتیب مقدار مرتب می‌کنیم :

{47, 60, 77, 100, 140, 170, 186}

عدد میانی در این مجموعه، 100 است. پس میانه برابر است با 100

انحراف معیار شاخصی است که چگونگی پراکندگی داده های حاصل از یک سنجش در اطراف میانگین در جمعیت مورد مطالعه یا افراد شرکت کننده را نشان می دهد و واحد آن با واحد داده مورد سنجش یکسان است. انحراف معیار از دو واژه تشکیل یافته است.

جزء اول یعنی انحراف به میزان دوری هر عضو یک مجموعه داده از مقدار میانگین گفته می‌شود. واژه معیار نیز به معنی استاندارد بودن این مقدار است. هر چه انحراف معیار مجموعه‌ای از داده‌ها عدد پایین‌تری باشد، نشانه آن است که داده‌ها به میانگین نزدیک هستند و پراکندگی اندکی دارند.

در صورتی که انحراف معیار عدد بزرگی باشد، نشان می‌دهد که پراکندگی داده‌ها زیاد است. پس انحراف معیار، عددی برای نشان دادن میزان پراکندگی اعضای یک مجموعه از داده‌ها است. انحراف معیار نشان می‌دهد به‌طور میانگین داده‌ها چه مقدار از میانگین، فاصله دارند. برای مثال اگر روی یک شیشه مواد غذایی را نگاه کنید؛ به طور متوسط مشخص شده است که به چه میزان از وزن نوشته شده اختلاف وجود دارد.

مفهوم چولگی

چولگی : میزان عدم تقارن افقی نسبت به منحنی توزیع نرمال استاندارد را چولگی (Skewness) می‌نامند و به صورت کسری است که صورت آن اختلاف میانگین با نما و مخرج آن انحراف استاندارد است. در نتیجه این معیار به صورت بدون واحد یا درصدی بیان می‌شود. مقدار مثبت نشانگر چولگی به راست و مقدار منفی نشانگر چولگی به چپ است.

مقدار صفر نشانگر وجود تقارن افقی در داده‌ها است. در این حالت نما، میانه و میانگین بر یکدیگر منطبق خواهند شد. به طور خلاصه انحراف به چپ و یا راست منحنی توزیع داده ها، نسبت به توزیع نرمال استاندارد را چولگی می گویند.

مفهوم کشیدگی

کشیدگی : میزان عدم تقارن عمودی نسبت به منحنی توزیع نرمال استاندارد، برجستگی یا کشیدگی (Kurtosis) نامیده می‌شود و مرتبط با کسری است که صورت آن توان چهارم میانگین اختلاف داده‌ها نسبت به میانگین و مخرج آن توان چهارم انحراف معیار است. برای محاسبه معیار برجستگی این کسر را از عدد 3 که میزان برجستگی برای منحنی نرمال استاندارد است کم می‌کنیم. اگر این تفاضل منفی باشد عدم تقارن به صورت پخی برای داده‌ها در نظر گرفته می‌شود.

در صورتی که معیار برجستگی مثبت باشد، نشانگر وجود عدم تقارن به صورت برجستگی نسبت به منحنی نرمال استاندارد خواهد بود. به طور خلاصه یه انحراف به بالا و یا پایین منحنی توزیع داده های متغیر مورد نظر، نسبت به منحنی توزیع نرمال استاندارد کشیدگی یا برجستگی می گویند.

آماره آزمون به معنی فرمول آزمون مورد بررسی است. آزمون مورد نظر می تواند آزمون F (فیشر)، آزمون تی، آزمون کای دو و یا هر آزمون دیگر باشد. به وسیله آماره آزمون و درجه آزادی بدست آمده می توان سطح معنی داری را از جداول توزیع آماری به صورت دستی استخراج کرد که این کار را خود نرم افزار با انجام محاسبات انجام می دهد.

سطح معنی داری بدست آمده برای مقایسه با میزان خطای قابل قبول کاربرد دارد. در واقع خطای آزمون حداکثر خطایی است که اگر فرضیه صفر را به غلط رد کنیم دچار می شویم و سطح معنی داری، خطای واقعی است که با رد کردن به غلط فرض صفر دچار می شویم. پس اگر خطای واقعی بیشتر از حداکثر خطا باشد فرضیه صفر را رد نمی کنیم و آن را می پذیریم.

فرض کنید جامعه آماری داریم که میانگین در این جامعه مجهول است و قصد داریم این میانگین را برآورد کنیم، یک نمونه به حجم 3 از این جامعه استخراج می نماییم و مثلا میانگین نمونه ای برابر با 10 بدست آمد (می دانیم که میانگین نمونه ای (میانگین حسابی) برآورد نا اریب برای میانگین جامعه است البته در صورتی که میانگین جامعه وجود داشته باشد، که ما اینجا فرض می کنیم میانگین جامعه وجود دارد و متناهی نیز می باشد)، واضح است که باید مجموع 3 نمونه برابر 30 باشد.

حال فرض کنید دو نمونه به حجم 3 که می توانستیم از جامعه استخراج کنیم مثلا (11،12،7) و (14،6،11) باشد اکنون که ما میانگین را برآورد کرده ایم و 10 است (در واقع مجموع 3 عدد می بایست 30 باشد)، اگر دو نمونه اول انتخاب شوند مثلا 11 و 12 برای اینکه مجموع سه عدد برابر 30 باشد نمونه سوم دیگر نمی تواند به طور مستقل از دو نمونه دیگر انتخاب شود. برای اینکه مجموع برابر 30 باشد نمونه سوم باید 7 باشد (یک محدودیت !) و به این خاطر است که در این مثال فرضی ما نمونه به حجم 3 بود که میانگین را برآورد کردیم درجه آزادی برابر 2 است. درجه آزادی برابر است با حجم کل نمونه منهای تعداد پارامتر هایی که برآورد می شود.

روش اول

در این روش اگر نتایج آزمون کولموگروف اسمیرنوف نشان داد که توزیع داده های ما نرمال نیست. برای ادامه کار از روش های آماری استفاده کنیم که نیازی به پیش فرض نرمال بودن داده ها نداشته باشد (روش های ناپارامتری).

روش دوم

همچنین در این شرایط رویکرد معمول و جامع تری نیز وجود دارد که آن استفاده از قضیه حد مرکزی است. قضیه حد مرکزی بیان می کند که اگر تعداد نمونه مورد نظر ما به اندازه کافی بزرگ باشد (تعداد نمونه بیشتر از 30 باشد). می توان از آزمون های پارامتری استفاده کرد. در این شرایط اصلا نیازی به آزمون نرمال بودن داده ها نیست. دلیل این که در اکثر مقالات داخلی و خارجی نیز قبل از انجام آزمون های آماری مورد نظرشان صحبتی از آزمون نرمالیتی نمی شود همین امر است.

در واقع ما برای محکم کاری برای دیتاهای بزرگ آزمون نرمالیتی را انجام می دهیم. اگر شرایط آزمون به گونه ای بود که نشان داد داده ها از توزیع نرمال پیروی می کنند؛ که از نرمال بودن داده ها اطمینان بیشتری حاصل می کنیم و در غیر این صورت با احتیاط بیشتری عمل می کنیم. برای مطالعه بیشتر این مقاله را مطالعه بفرمایید.

لینک دانلود مقاله

البته قضیه حد مرکزی بیان می کند که در صورت افزایش حجم نمونه توزیع میانگین نمونه ای به سمت توزیع نرمال میل می کند نه توزیع خود داده ها. برای مثال داده از توزیع دوجمله ای که صفر و یک هستند اگر بسیار بزرگ باشد نیز از توزیع دوجمله ای پیروی می کند نه توزیع نرمال ! مفهوم قضیه حد مرکزی را با مثال از طریق این لینک مطالعه بفرمایید.

مشاوره آماری رایگان پایان نامه به طور خلاصه اگر بگویم روش های ناپارامتری در مقابل روش های پارامتری و زمانی که توزیع داده های متغیر مورد نظر ما مشخص نباشد (نرمال نباشد) استفاده می شود. نرم افزارهای AMOS و Lisrel از روش پارامتری و نرم افزار SmartPLS از روش ناپارامتری برای برازش مدل معادلات ساختاری استفاده می کنند. در ادامه برخی روش های ناپارامتری در مقابل روش های ناپارامتری در نرم افزار SPSS معرفی می شوند.

آزمون های پارامتری

■ مقایسه میانگین یک جامعه با عدد ثابت
■ One – Sample T test تی تک نمونه ای

■ مقایسه میانگین دو جامعه وابسته
■ Paired – Sample T test تی زوجی

■ مقایسه میانگین دو جامعه مستقل
■ Independent – Sample T test تی مستقل

■ مقایسه میانگین چند جامعه مستقل
■ One – Way ANOVA آنالیز واریانس

■ مقایسه میانگین چند جامعه وابسته
■ Repeated Measure طرح اندازه های مکرر

آزمون های ناپارامتری

■ مقایسه میانه یک جامعه با عدد ثابت
■ Wilcoxon Test – Sign test

■ مقایسه میانه دو جامعه وابسته
■ Wilcoxon Test – Sign test

■ مقایسه میانه دو جامعه مستقل
■ Mann – whitney U Test

■ مقایسه میانه چند جامعه مستقل
■ Kruskal – Wallis Test

■ مقایسه میانه چند جامعه وابسته
■ Friedman Test

2023-11-06T16:26:33+03:30

128 دیدگاه

  1. نیکا 19 اسفند 1402 در 12:32 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام وقت بخیر،من در پژوهشم که پیش بینیه یک متغیر وابسته و سه مستقل دارم،میخواستم ببینم با توجه به اینکه میانجی ندارم میتونم از روش تحلیل مسیر یا معادلات ساختاری انجام بدم؟

    • پژوهشگران کوکرانا 19 اسفند 1402 در 1:34 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام عرض ادب چرا که نه.. میتونید با معادلات ساختاری کارتون رو پیش ببرید.

  2. لطیفی 2 اسفند 1402 در 10:58 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام ممنون بابت سایت خوبتون
    میخوام تاثیر متغیر a (دارای 2مولفه) و b (دارای 3مولفه) رو بر روی متغیر c (دارای 2مولفه) بررسی کنم
    لطفا راهنمایی بفرمایید که به ترتیب چه آزمونهایی لازمه؟ آیا تحلیل مسیر هم لازمه اگر لازمه با کدوم نرم افزار انجام بدم؟
    سپاس

  3. بهروز 10 آذر 1402 در 1:14 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام وقت بخیر
    در صورتی که مطالعه SSED باشد و نمونه فقط یک نفر باشد که بریس (وسیله برای راه رفتن) خودش به عنوان کنترل و سه نوع بریس دیگر به صورت دقیقه اول دقیقه اخر مرحله دوم دقیقه آخر مرحله سوم برای ارزیابی یک متغیر کمی مورد بررسی قرار گیرد برای ارزیابی تاثیر بریس ها بر روی اندازه ی متغیر چه آزمونی استفاده شود و در صورت مقایسه ی دو به دو بریس ها چه آزمونی ؟ ممنون از شما

    • مسعود علی مردی 22 آذر 1402 در 6:24 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر عرض ادب، در مطالعات این چنینی که یک نمونه وجود دارد و این نمونه چندین بریس را در مراحل مختلف بررسی میکند. معمولا از گزارش های توصیفی برای مقایسه استفاده می‌شود (مانند نمودار و جدول توصیفی). فکر نمی‌کنم که بتونید آزمون آماری خاصی رو بتونید انجام بدید. مگر این که این فرد در حالت‌های مختلف و در زمان‌های مختلف از چند نوع بریس استفاده کند. اونوقت چون یک فرد این آزمایشات را انجام داده بایستی از آزمون‌های مقایسه‌ای وابسته استفاده کنید.

  4. محبوبه فرهودی 10 آذر 1402 در 8:10 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام و عرض ادب خدمت شما
    سوالی که از خدمتتون داشتم
    پروتز جدید را به صورت بالینی بر روی فقط یک نفر قطع عضو زیر زانو با پروتز معمولی که خودش استفاده می کرد مقایسه کردیم از نظر 1) تاثیر بر روی کاهش دمای پوست عضو باقیمانده درون پروتز و 2) در میزان احساس گرمایی و راحتی گرمایی حین استفاده از سوکت ( احساس گرمایی و راحتی گرمایی هر کدام دارای مقیاسی از 3- تا 3 هستند که از خیلی خنک تا خیلی گرم درجه بندی می شود. که از فرد خواستیم در هر مرحله از آزمون نمره بدهد)
    در حالت های
    1) پوشیدن پروتز معمولی به تنهایی در روز اول
    2) پوشیدن پروتز جدید بدون سیستم خنک کننده در روز دوم
    3) پوشیدن پروتز جدید با سیستم خنک کننده در روز سوم و در روز چهارم
    4) پوشیدن پروتز جدید و سیستم خنک کننده با حذف جوراب حوله ای (که فرد ابتدا به پا می کند بعد پروتز را می پوشد )برای ارزیابی هر چه بهتر پروتز جدید و سیستم خنک کننده در خنک کنندگی عضو باقیمانده در روز پنجم
    5) پوشیدن سوکت معمولی به تنهایی با حذف جوراب حوله ای در روز ششم و مقایسه با نتایج روز پنجم
    مراحل آزمون 1: پوشیدن سوکت و نشستن روی صندلی به مدت 15 دقیقه 2: راه رفتن با پروتز روی تردمیل به مدت 15 دقیقه 3: نشستن روس صندلی و استراحت با پوشیدن پروتز به مدت 15 دقیقه
    دقیقه اول از مرحله اول و دقیقه های آخر از مرحله اول و دوم و سوم مورد ارزبابی قرار گرفتند
    آقای دکتر خواستم بفرمایید از چه آزمون های اماری باید استفاده کنم ؟
    و اگه بخوام روز پنجم رو با روز ششم مقایسه کنم و یا روز دوم را با روز سوم و چهارم مقایسه کنم چه ازمونی استفاده میشه؟

  5. Tsh 25 مهر 1402 در 2:04 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام و عرض ادب خدمت شما
    در یک پژوهش میزان یک متغیر کاهش پیدا کرده یک سری متغیر دیگر داریم که می خواهیم تاثیرشان را روی متغیر اول بررسی کنیم.با چه روش و چه نرم افزاری این کار امکان پذیر است؟
    داده ها مربوط به مرکز آمار است و پرسش نامه نیست.

  6. آرمین 19 شهریور 1402 در 11:36 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام وقتتون بخیر
    دانشجوی کارشناسی ارشد و درحال طراحی پرسشنامه پژوهشم هستم و چندتا سوال داشتم:
    ۱. هزینه تحلیل با pls چقدر میشه؟
    ۲. متغییرهای وابسته و مستقل حتما باید در یک طیف لیکرت باشند (همه ۵ تایی یا همه ۷ تایی)؟
    ۳. امکانش هست که من یک متغییری که در یک پژوهشی با لیکرت ۵ تایی سنجیده شده رو در پژوهش خودم با لیکرت ۷ تایی بسنجم؟

    با تشکر

    • مسعود علی مردی 19 شهریور 1402 در 4:29 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر عرض ادب و احترام؛
      1- برای اطلاع از هزینه تحلیل آماری کلیک کنید.
      2- خیر لازم نیست که متغیرهای شما همگی در یک طیف لیکرت باشند.
      3- در صورتی که روایی و پایایی آن بررسی شده باشد و از این نظر اوکی باشد مشکلی ندارد.

  7. رسولی 3 شهریور 1402 در 7:37 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام. میخواستم ازتون راهنمایی بگیرم. میخوام سه روش اندازه گیری حجم پستان را در گروهی از زنان که کاندید ایمپلنت پروتز پستان هستن را باهم مقایسه کنم، میتونین راهنماییم کنین که کدوم روش آنالیز آماری مناسب اینکار هست؟

    • مسعود علی مردی 5 شهریور 1402 در 1:13 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام! برای مقایسه سه روش اندازه گیری حجم پستان در گروهی از زنان که کاندید ایمپلنت پروتز پستان هستند. با توجه به این که دارید سه روش اندازه گیری را روی گروهی یکسان از زنان بررسی میکنید بایستی از آزمون های مقایسه برای چند جامعه وابسته استفاده کنید. در صورتی که دیتاها نرمال باشند می توانید از آزمون طرح اندازه گیری مکرر و در صورتی که دیتا نرمال نباشد می توانید از آزمون فریدمن استفاده کنید.

  8. سروش هاشمی 15 مرداد 1402 در 1:06 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام و احترام
    ضمن تشکر از پاسخگویی بی نظیر شما به سوالات آماری که تا حالا ندیدم همچین راهنمایی های کاملی انجام بدن…………..
    یک متغیر مستقل دارم: creative reading
    دو متغیر وابسته دارم شامل: reading comprehension و critical thinking skills
    دو تا گروه کنترل و آزمایش داریم در پژوهشم. متغیر مستقل یعنی creative reading همون treatment یا فکر کنم تو فارسی بهش میگن تیمار، هستش که سه ماه بعد از پیش آزمون، در کلاس های درسم اعمال کردم.
    از هر دو گروه پیش آزمون و پس آزمون گرفتم، با فاصله ی 3 ماه.
    الان میخوام تاثیر یک متغیر مستقل رو روی دو متغیر وابسته با توجه به جنسیت و سن دانش آموزان بررسی کنم. دانش آموزان هر دو گروه آزمایش و کنترل رو به دو گروه دختر و پسر تقسیم میکنم برای بررسی تاثیر جنسیت بر عملکردشون یا متغیر وابسته. ضمنا، دانش آموزان هر دو گروه آزمایش و کنترل رو به گروه های سنی 20 تا 25 سال به عنوان جوان ترها، و 25 تا 30 سال به عنوان مسن تر ها تقسیم میکنم تا تاثیر متغیر مستقل رو با توجه به فاکتور های سن و جنسیت، بر متغیر های وابسته ام بررسی کنم. و البته این بررسی، بعد از بررسی کلی متغیر مستقل بر دو متغیر وابسته بدون در نظر قرار دادن جنسیت و سن هست.
    با توجه به اینکه میخوام تاثیر متغیر مستقل رو روی متغیر های وابسته رو به طور کلی و از لحاظ جنسیت و سن هم بررسی کنم، ببینم نتایج دخترها با پسرها فرق داشته در پس آزمون، یا جوان تر ها با مسن تر ها هم فرق داشته، از کدام آزمون آماری باید استفاده کنم.
    فقط مسئله ای که هست، تمام گروه ها و گروه های فرعی جنسیت، مستقل و جدا از هم هستن، اما به سن که میرسم، اعضا مستقل نمیشن. یعنی برخی از دختر ها و برخی از پسر ها که در گروه های مستقل و مجزا از هم بودن (بر اساس گروه بندی از منظر جنسیت)، الان در اینجا (بر اساس گروه بندی از منظر سن) در یک گروه مشترک قرار میگیرن. یعنی اونجا، مستقل بودن اما اینجا در یک گروه!
    ممنون میشم راهنمایی کنید

  9. روژان 1 مرداد 1402 در 4:01 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام.وقت بخیر. من یک مطالعه rct از نوع duble dummy در سه زمان قبل و بلافاصله بعد و یک ماه فالوآپ دارم و دو گروه دارم ک هردو درمان می‌گیرند. من برای بررسی نتایج بهتره از repeated measure استفاده کنم یا ancova? ممنون

    • مسعود علی مردی 3 مرداد 1402 در 9:12 قبل از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام در صورتی که تمایل داشته باشید نمرات را در بین سه زمان قبل، بعد و یک ماه بعد از مداخله با هم مقایسه کنید و علاوه بر این مقایسه، نمرات این سه زمان را در بین دو گروه مقایسه کنید می توانید از طرح اندازه مکرر (repeated measure) استفاده کنید. همچنین در صورتی که تمایل داشته باشید اثر پیش آزمون را به عنوان یک متغیر کووریت در مدل وارد کنید و آن را بر متغیر پس آزمون (بلافاصله) و پیگیری (یک ماه فالوآپ) بسنجید و همچنین اختلاف بین گروه ها را با تعدیل اثر پیش آزمون در پس آزمون و فالوآپ به طور همزمان بررسی کنید می توانید از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره (MANCOVA) استفاده کنید. اگر همین کار را تک تک و به صورت جداگانه بر روی متغیر پس آزمون و پیگیری انجام بدهید می توانید از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره (ANCOVA) استفاده کنید.

  10. رضوانه 15 تیر 1402 در 2:19 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام
    وقتتون به خیر
    امیدوارم خوب باشید
    من یه سوال درمورد تحلیل GEE داشتم
    من ۱۰ کیس دارم به صورت تک گروه
    قبل از مداخله و بلافاصله بعد از مداخله ازشون تست گرفتم
    نتایج تستا با ناپارامتری ویلکاکسون هیچ کدوم معنی دار نشدن و هتروژنتی کارمم بسیار بالاس
    برای این مطالعه که به صورت ایمیدیت (نه به صورت بلند مدت) هست …میشه gee انجام داد؟

    • پژوهشگران کوکرانا 17 تیر 1402 در 5:34 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر عرض ادب این مورد چون در تلگرام نیز پرسیده شده بود همانجا پاسخ داده شد. با تشکر

  11. ندا 15 اردیبهشت 1402 در 10:11 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام وقتتون بخیر. آیا در رسم نمودار فراوانی یک متغیر در چند گروه مختلف می توان انحراف معیار یا error bar داشت؟

    • پژوهشگران کوکرانا 16 اردیبهشت 1402 در 12:28 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر عرض ادب

      نمودارهای فراوانی برای متغیرهای رسته ای (گسسته) مثل جنسیت و تحصیلات استفاده می شوند. بنابراین استفاده از انحراف معیار برای داده های کیفی به این صورت بی معنی است و نمی توانید این کار را انجام بدهید.

      از ارور بار ها می توانید در بارچارت ها که محور عمودی میانگین داده ها هست استفاده کنید.

  12. حسین 9 اردیبهشت 1402 در 10:19 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام من 23 اردیبهشت جلسه پیش دفاع دارم و در خصوص فصل 4 و 5 نیاز به مشاوره و راهنمایی ترجیحا حضوری دارم لطفا هزینه و نحوه دریافت مشاوره را اعلام فرمایید

    • پژوهشگران کوکرانا 9 اردیبهشت 1402 در 10:33 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر
      لطفا از طریق پنل کاربری، تیکت بزنید. یا در تلگرام پیام ارسال کنید.

  13. رضایی 23 اسفند 1401 در 11:02 قبل از ظهر - پاسخ

    وقت بخیر. ممنون میشم اگه من رو در مورد سوالی که مطرح میکنم راهنمایی بفرمایین.
    ما اطلاعات ۲۵۰ بیماری رو که به دنبال نوعی جراحی زیبایی در صورت، دچار نابینایی شدن رو، گرد اوری کردیم که ۶۰٪ اونها زن و ۴۰٪ مرد بودند. از طرف دیگه میدونیم که ۸۰٪ متقاضیان این نوع جراحی زیبایی، زنان و ۲۰٪ مردان هستند. برای مقایسه ریسک بروز نابینایی به دنبال این نوع جراحی زیبایی، در زنان و مردان از چه آزمون آماری باید استفاده کنم؟

  14. مهرسا پارياب 1 اسفند 1401 در 12:30 قبل از ظهر - پاسخ

    ممنون از پاسختون
    فقط اينكه هر گريد به صورت درصد بيان شده
    مثلا در هر گروه چند درصد از هر گريد
    آيا كروسكاليس واليس درست بوده ؟

  15. drmparyab 29 بهمن 1401 در 3:37 بعد از ظهر - پاسخ

    با سلام و تشكر
    كارى چند سال پيش انجام شده است
    ٤ گروه آزمايشى
    در هر گروه ١٥ عدد نمونه
    در هر گروه بر اساس گريدبندى ٠-٣ ، تعداد هر گريد در هر گروه به صورت درصد بيان شده

    مقايسه تعداد گريدها بين ٤ گروه و تفاوت معنا دار آن با من ويتنى انجام شده است. آيا درست بوده ابن روش

    • مسعود علی مردی 29 بهمن 1401 در 4:36 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام
      برای مقایسه چند گروه در حالت ناپارامتری (داده غیر نرمال) یا زمانی که داده ها رتبه ای هستند بله می توانید از آزمون کراسکال والیس استفاده کنید. آزمون من ویتنی برای مقایسه دو گروه است. بنابراین برای مقایسه چهار گروه نمیتواند صحیح باشد.

  16. مزیم 19 بهمن 1401 در 4:58 بعد از ظهر - پاسخ

    بدلیل اینکه در ازمون همبستگی ضریب همبستگی بعنوان مثال بین درگیری تحصیلی وتاب اوری برابر با 0.521 هست ودر نرم افزار اسمارت پی ال اس تاثیر مستقیم بین درگیری تحصیلی وتاب اوری برابر 0.321 هست لطفا دلیل این اختلاف را بفرمایید

    • مسعود علی مردی 20 بهمن 1401 در 4:23 قبل از ظهر - پاسخ

      در ضریب همبستگی رابطه دو به دوی متغیر درگیری تحصیلی و تاب آوری سنجیده شده است. یعنی متغیر دیگری وجود ندارد که بخواهد تاثیر آن را نیز در رابطه بسنجد.

      اما در مدل معادلات ساختاری تاثیر بین درگیری و تاب آوری متاثر از حضور دیگر متغیرها است.

      همچنین اصلا نباید انتظار داشت مقدار ضریب همبستگی با مقدار ضریب رگرسیونی یکی باشد.

  17. مریم 19 بهمن 1401 در 4:50 بعد از ظهر - پاسخ

    با سلام و احترام
    بنده در حال بررسی پایان نامه ای با موضوع: بررسی رابطه بین تاب آوری تحصیلی و درگیری تحصیلی با میانجی گری خود کار آمدی تحصیلی با فرضیه های :
    1- بین تاب آوری تحصیلی و درگیری تحصیلی رابطه وجود دارد.
    2- بین تاب آوری تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی رابطه وجود دارد.
    3- بین خودکارآمدی تحصیلی و درگیری تحصیلی رابطه وجود دارد.
    4- خودکارآمدی تحصیلی در رابطه بین تاب آوری تحصیلی و درگیری تحصیلی نقش واسطه ای ایفا می کند
    هستم
    میخواستم بنده رو راهنمایی بفرمایید که از چه آزمونهایی استفاده کنم تا حدودی میدونم برای فرضیه های 1 تا 3 میشه
    ازمون همبستگی پیرسون و یا اسپیرمن( باتوجه به نرمال بودن یا نبودن داده ها ) در نرم افزار اس پی اس اس استفاده کرد ولی با توجه به اینکه برای فرضیه 4 باید از ازمون سوبل در نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده کرد و با توجه به اینکه در این ازمون تاثیرفرضیه های 1 تا 3 هم سنجیده میشه بنظر شما باید حتما ازمون همبستگی رو انجام داد یا همون ازمون تاثیر متغیر ها کافی هست

    • مسعود علی مردی 20 بهمن 1401 در 4:21 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر عرض ادب
      شما می توانید هر چهار فرضیه را در یک مدل معادلات ساختاری با نرم افزار SmartPLS انجام بدهید.
      برای اطمینان بیشتر هم می توانید ضریب همبستگی را گزارش کنید.

  18. ایناز 10 بهمن 1401 در 8:06 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام
    برای تعیین رابطه بین مبلغ تمایل به پرداخت و نگرش
    و همچنین تعیین رابطه بین مبلغ تمایل به مرداخت و کیفیت زندگی از چه نوع رگرسیونی باید استفاده کرد؟خطی ساده یا لجستیک؟
    اگر از طریق رگرسیون خطی ساده معنی دار نشدند( pبزرگتر از ۰.۰۵)ایا لجستیک کاربرد دارد؟؟

    • مسعود علی مردی 11 بهمن 1401 در 2:12 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر

      شما ابتدا بایستی متغیر مستقل و متغیر وابسته خود را مشخص کنید.

      اگر متغیر وابسته شما دو سطحی باشد می توانید از رگرسیون لجستیک استفاده کنید.

      در صورتی که متغیر وابسته شما کمی باشد می توانید از رگرسیون خطی استفاده بفرمایید.

  19. طاهره 10 بهمن 1401 در 5:18 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام وقت بخیر اگه امکانش هست بفرمایید جهت فلش در مدلی باعنوان(مدل تاب آوری نظام آموزش عالی سلامت در مقابل همه‌گیری بیماری کرونا و بحران‌های مشابه) به چه سمتی صحیح استک (در نرم افزار smartpls).
    1- جهت فلش از ابعاد تاب آوری بسمت تاب آوری
    2- جهت فلش از تاب آوری بسمت ابعاد تاب آوری
    سپاس از شما

    • مسعود علی مردی 11 بهمن 1401 در 2:09 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر

      اگر مدل شما انعکاسی است بایستی فلش ها از متغیر تاب آوری اصلی به سمت ابعاد رسم شود.

      اگر مدل formative است بایستی فلش ها از ابعاد به سمت متغیر تاب آوری اصلی رسم شوند.

  20. زهرا 28 دی 1401 در 5:21 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام. وقت بخیر
    اگر دو پرسشنامه قبل و بعد از آزمون داشته باشیم چطوری در نرم افزار smartPLS پیاده سازی کنیم(آیا از متغیر مستقل به قبل از آزمون(متغیر وابسته) وصل کرده و از متغیر مستقل به متغیر میانجی و از میانجی به وابسته (بعد ز آزمون ) وصل می شود؟)

    • مسعود علی مردی 1 بهمن 1401 در 3:37 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر این که مدل شما به چه صورت رسم شود بستگی به هدف مطالعه دارد.

  21. بهرام 6 دی 1401 در 7:00 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام و عرض ادب

    چطور میتوان بعنوان مثال میزان توسعه مسارفت های دریایی ( مولفه ی های ارزیابی اقتصادی . اجتماعی . فرهنگی . زیست محیطی) را بر حسب جنسیت پاسخگویان مقایسه کرد؟

    چطور میتوان شاخص های ترتیبی و اسمی را بر حسب متغیر های زمینه ای مقایسه کرد؟

    • مسعود علی مردی 8 دی 1401 در 5:54 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر برای مقایسه میزان توسعه مسارفت های دریایی (به همراه زیرمقیاس هایش) در جنسیت های مختلف از آزمون تی استفاده می شود.
      برای مقایسه شاخص های ترتیبی و اسمی بر حسب متغیرهای زمینه ای نیز می توانید از آزمون کای دو استفاده کنید.

  22. ثنا نوذری 5 دی 1401 در 4:29 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام عصربخیر
    میشه راهنمایی کنید چطور میشه توزیع داده هارو که نرمال نیست تبدیل به نرمال کنیم؟

    • مسعود علی مردی 21 دی 1401 در 1:04 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر
      باید مشخص بشه تعداد نمونه چقدر است ؟
      از چه روشی برای سنجش نرمال بودن استفاده کردید که نتیجه گرفتید دیتا نرمال هست.
      از روش حذف داده های پرت و همچنین در انتها از تبدیلات مناسب برای نرمال کردن دیتا استفاده کنید.

  23. ساناز امامی 4 دی 1401 در 4:51 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام آقای علی مردی
    میخواستم ازتون بپرسم من در spss شاخص مفهمومی که سطح سنجش ترتیبی داره از طریق کامپیوت درست کردم و حتی از طریق ریکورد کدگذاری انجام دادم ولی متأسفانه میام فراوانی میگیرم به جای ولید یه سری اعداد میاره میخوام بدونم مربوط به تنظیمات spss هست میشه کمکی بهم کنید هرکاری میکنم جور درنمیاد

    • مسعود علی مردی 21 دی 1401 در 1:05 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر میتونید دیتاهاتون از طریق تلگرام ارسال بفرمایید بررسی کنیم.

  24. شیما 27 آبان 1401 در 3:10 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام
    این که یک سوال واحد را در دو بعد پرسشنامه قرار دهیم یعنی یک مرتبه برای یک بعد و مرتبه دیگر برای بعد دیگر مورد محاسبه قرار گیرد کار اشتباهی است؟
    لازمه ذکر کنم من قصد ندارم اعتبار سازه را بسنجم
    و برای آلفای کرونباخ کل پرسشنامه هم باید سوال را دو بار در نظر بگیرم؟

    • مسعود علی مردی 5 آذر 1401 در 1:27 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر
      بهتر است هر سوال در پرسشنامه به یک خرده مقیاس مرتبط باشد. در غیر این صورت طراحی پرسشنامه اشکال دارد.

  25. نسیبه 18 آبان 1401 در 5:04 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام امکانش هست در خصوص تحلیل واریانس مختلط،با اندازه گیری مکرر توضیح مختصری بدین ممنون میشم

  26. کیا 12 آبان 1401 در 8:46 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام عنوان تحقیق من تاثیر آموزش صلح در تعامل با نظم بخشی هیجانی بر قلدری دانش‌آموزان هست
    از قلدری پیش آزمون وپس آزمون گرفتم از دوکروه کنترل وازمایش و همینطور هردو گروه پرسشنامه نظم بخشی هیجانی روپر کردن سوالم این هست که چطور نظم بخشی رو به عنوان تعامل وارد کنم آیا میانگین آن باید در میانگین پیش آزمون وپس ازمونها به ضرب کنم ؟
    وایا نیاز هست دوسطح بالاوپایین برای نظم بخشی در نظر گرفته بشه یانه؟لطفا راهنمایی کنید با تشکر

    • مسعود علی مردی 6 آذر 1401 در 9:12 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر

      از عنوان شما این را می توان فهمید که کار شما مداخله ای است.

      با توجه به عنوان، شما باید آموزش “صلح در تعامل با نظم بخشی هیجانی” را به دانش آموزان ارائه دهید.

      و قلدری دانش آموزان را از طریق پرسشنامه، قبل و بعد از مداخله اندازه گیری کنید.

  27. محمد 2 آبان 1401 در 9:01 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام وقت شما بخیر باشه. ضریب مسیر استاندارد شده تعدادی از متغیرهای پایان نامه من مقادیرش حدود ۰/۱۰ و ۰/۱۵ شده. هر جور تغییری هم در داده هام ایجاد میکنم توی این مقادیر تغییر چشمگیری اتفاق نمیفته. من از نرم افزار pls استفاده کردم (البته Amos هم همینطوری بود) تعداد متغیر های آزمونم ۱۲ تا هست و ۲۴۰ تا نمونه هم جمع کردم که غیرنرمال هست و این تعداد بر اساس آزمون kmo کافی بوده. میشه لطفا راهنمایی کنید من واقعا بعد از این همه زحمت همین یه ایراد رو تو فصل چهارم دارم و نمیدونم چطور برطرف میشه؟

    • پژوهشگران کوکرانا 14 اسفند 1401 در 10:37 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر اگر تعداد متغیرهای شما زیاد باشد ضرایب استاندارد هم به نسبت کم خواهد بود و این اصلا اشکالی ندارد.

  28. نازگل 9 مهر 1401 در 10:48 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام ودرود
    برای بررسی همسانی در دو گروه از نظر:
    متغیرهای
    • سن (بصورت ۱۷-۱۸ سال، ۱۹-۲۰ سال)
    • معدل (بصورت نمره ۱۷-۱۸، ۱۹-۲۰)
    • و تعداد فرزندان (بصورت ۱، ۲، ۳، ۴….)
    آیا از آزمون کای دو استفاده کنیم درسته؟؟
    یعنی تعداد و درصد فراونی در هرکدام را حساب کرده و بعد از طریق آزمون کای ، پی ولیو را حساب کنیم؟؟
    یک دنیا ممنون میشم پایخ بدید

  29. نازگل 9 مهر 1401 در 10:47 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام ودرود
    برای بررسی همسانی در «‌ ۲ گروه (مداخله و شاهد) » از نظر:
    متغیرهای
    • سن (بصورت ۱۷-۱۸ سال، ۱۹-۲۰ سال)
    • معدل (بصورت نمره ۱۷-۱۸، ۱۹-۲۰)
    • و تعداد فرزندان (بصورت ۱، ۲، ۳، ۴….)
    آیا از آزمون کای دو استفاده کنیم درسته؟؟
    یعنی تعداد و درصد فراونی در هرکدام را حساب کرده و بعد از طریق آزمون کای ، پی ولیو را حساب کنیم؟؟
    یک دنیا ممنون میشم پایخ بدید

    • مسعود علی مردی 22 آبان 1401 در 10:08 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام وقت بخیر اگر متغیرهای سن و معدل به صورت کیفی و دسته ای هستند بنابراین از آزمون کای دو می توانید استفاده کنید.
      در صورتی که تعداد فرزندان سطوح زیادی نداشته باشد می توانید از کای دو استفاده کنید.

  30. بهمن علیپور 5 مهر 1401 در 8:27 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام
    در پایان نامه کارشناسی ارشد که 93 دفاع کردم .مقاله تکمیل نشد و الان دارم این کار رو انجام میدم.میخواستم روندی رو که اون موقع انجام دادم مجدد با کمک شما چک کنم که اگر ایرادی داره برطرف بشه.از spss استفاده کردم با حجم نمونه 100 عدد.چون امکان نمونه گیری مجدد و افزایش تعداد نیست میخواستم روند رو با شما چک کنم.چطور داده ها رو براتون ارسال کنم ؟

  31. مسعود 12 مرداد 1401 در 11:45 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام استاد گرامی
    من دو تا گروه دارم هر گروه 10 نفر، می‌خوام مقایسه کنم دو تا گروه رو، از هر دو گروه تست ورزشی گرفتم با ۵ فاکتور (چابکی، استقامت قلبی، دراز و نشست، بارفیکس، دو) در پیش آزمون بدون هیچ تمرین ورزشی و مداخله ای، بعد، هشت هفته به هر گروه یک نوع تمرین جدا دادم، آخر هشت هفته بازم همون تست ورزشی اول رو در پس آزمون گرفتم، ضمنا گروه کنترل هم ندارن، میخوام بدونم کدوم روش تمرینی بهتر بوده از کدوم روش آماری استفاده کنم در spss ؟

    • مسعود علی مردی 18 مرداد 1401 در 1:29 بعد از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام
      چون تعداد دیتای شما کم است (10 نمونه). همچنین چون نمونه شما قبل و بعدی است. می توانید از آزمون ویلکاکسون برای مقایسه استفاده کنید.

  32. علی 26 تیر 1401 در 4:21 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام و احترام ضمن تشکر از جناب آقای علی مردی و موسسه کوکرانا.
    ما قصد داریم رابطه یا تاثیر درآمد استان طی 10 سال با رشد اقتصادی استان طی 10 بررسی کنیم. چطور در spss انجام دهیم؟

    • مسعود علی مردی 26 تیر 1401 در 12:39 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام عرض ادب خدمت شما دوست عزیز
      متوجه سؤال شما نشدیم لطفا سؤال خود را واضح تر بیان کنید.
      اگر قصد دارید میزان درآمد یک استان را در طی 10 سال با رشد اقتصادی آن استاد در طی 10 سال بررسی کنید. میتونید از ضریب همبستگی برای این کار استفاده کنید.

  33. Faezeh 19 تیر 1401 در 3:46 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام وقت شما بخیر . ممنونم از سایت عالیتون. ببخشید در pls آیا امکان وارد کردن متغیر وابسته باینری ۰ و ۱ هست و اگر بله چطور باید اینکار رو کرد؟

    • مسعود علی مردی 26 تیر 1401 در 12:40 قبل از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام خدمت شما پژوهشگر گرامی؛
      بله خیلی راحت مانند سایر متغیرها میتونید وارد نرم افزار کنید و هیچ تفاوتی نداره

  34. جمال رئیسی 13 مهر 1400 در 1:53 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام. من جمال رئیسی ام. چند دقیقه قبل مبلغ 5 هزار تومن برای دریافت فایل پرسشنامه عملکرد شغلی هرسی و گلد اسمیت پرداخت کردم، ولی هیج خبری از متن درخواستی نشد.

  35. محمدی 23 شهریور 1400 در 9:32 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام و وقت بخیر
    برای مقایسه یک پرسشنامه بله خیر در دو گروه مستقل چه ازمون آماری باید به کار برد؟ آیا تی مستقل می شود یا خیر؟ گفته شده نمره zشان مقایسه می شود چگونه انجام می‌شود؟

    • مسعود علی مردی 3 آبان 1400 در 10:03 قبل از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام؛
      در صورت نرمال بودن داده های کامپیوت شده، می توانید نمره کل پرسشنامه یا (میانگین سوالات پرسشنامه) را با آزمون تی و در غیر این صورت با آزمون من ویتنی مقایسه کنید.

  36. احمدی 30 مرداد 1400 در 2:12 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام وقتتون بخیر
    آیا برای سوال پرسیدن در واتساپ باید هزینه ای پرداخت بشه ؟ یا رایگان هستش ؟

    • مسعود علی مردی 9 شهریور 1400 در 10:14 قبل از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام خدمت شما پژوهشگر گرامی خیر نیاز نیست هزینه ای پرداخت بشه. در خدمت هستم 🌹

  37. مهدی 16 خرداد 1400 در 5:19 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام. در بررسی نقش بازاریابی دیجیتال بر رضایتمندی مشتری، پرسشنامه بازاریابی دیجیتال شامل 5 زیر مقیاس که هر یک شامل چند سوال هست و به صورت فرضیه فرعی مطرح شده اند، به عنوان مثال میزان استفاده از ابزارهای آنلاین بر رضایتمندی مشتری. این زیر مقیاس ها به عنوان چه متغیری و نوع مدلسازی و تحلیلشون به چه صورت در نظر گرفته میشن؟

  38. مونا 1 خرداد 1400 در 10:52 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام
    وقت بخیر. من در حال نگارش فصل چهارم پایان نامه هستم. سه فرضیه من همبستگی هست و یک فرضیه تحلیل مسیر. در یکی از فرضیات همسبستگی، رابطه یک متغیر با خرده مقیاس های متغیر دیگر، مثبت و معنادار می شود در حالی که در تحلیل مسیر، متغیر مورد نظر تنها با یک خرده مقیاس رابطه مثبت و معناداری دارد. با یک خرده مقیاس دیگر نیز رابطه منفی و معنادار دارد و با دو خرده مقیاس دیگر نیز رابطه ای ندارد. جهت رفع این ناهماهنگی، راه حلی وجود دارد؟ چون استاد مشاورم گفتند نباید این ناهماهنگی وجود داشته باشد. با تشکر

  39. ساناز 17 اردیبهشت 1400 در 12:24 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام . ضمن تشکر از مطالب عالی و اموزش های عالی و مفیدتان
    ببخشید پرسشنامه ای طراحی کرده ام که 6عامل دارد ، 5 عامل بر اساس نظریه ست و یک عامل جدید کشف شده هست و قرار هست همه در یک پرسشنامه واحد قرار گیرند . یعنی یک عامل باید با SPSS تحلیل اکتشافی شود .
    برای فاکتور انالیز تحلیلی در برنامه AMOSE ایا باید شش عامل را مدل رسم کنم یا فقط 5 موردی که نیاز به تحلیل تاییدی دارد؟
    چون قرار هست همه در یک پرسشنامه واحد قرار بگیرن . پیشاپیش ممنونم از راهنمایی شما

  40. هانیه 13 اردیبهشت 1400 در 6:02 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام مشکلات پرداخت و از کجا پیگیری کنم
    پرسشنامه پرداخت کردم نمیتونم دانلود کنم و ایمیلم نکردید

    • مسعود علی مردی 17 اردیبهشت 1400 در 7:04 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام لطفا از طریق تلگرام یا واتساپ پیان بگذارید براتون ارسال میشه

  41. سارا 23 اسفند 1399 در 1:58 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام
    وقتتون بخیر
    رابطه بین دو متغیر در خروجی ایموس direct/ indirect/standardized total effect
    اگر standardized direct effect معنی دار باشد و standardized indirect effectمعنی دار نباشد و standardized total effect معنی دار باشه این روابط را چگونه میتوان تفسیر کرد؟
    ممنون

  42. کردستان 23 بهمن 1399 در 6:03 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام
    ممنون از کارها و زحمت هایتان خیلی خوب هست
    سوالی داشتم لطفا اگر می توانید راهنمایی کنید ؟
    راه حل برای اینکه در تحلیل عامل اکتشافی اکثر سوالات روی یک عامل بار عاملی نداشته باشند چیست ؟ یا بهتره بگویم که دلیلش چیست :
    دوم اینکه اگر دترمینان صفر باشد چگونه می توان آن را رفع کرد ؟

  43. آمنه 8 بهمن 1399 در 6:08 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام، پرسشنامه ی پژوهشِ من دو ستون جوابدهی دارد.یعنی در سمت راست پرسشنامه وضعیت موجود متغییر های مورد نظر رو میپرسم ودر سمت چپ پرسشنامه وضعیت مطلوب متغییرها را میپرسم.که هردو ستون بر اساس مقیاس 5 درجه ای لیکرت تنظیم شده. برای ورود داده ها به spss باید دوتا فایل spss جداگانه درست کنم؟ یا یک فایل spss که وضعیت موجود ومطلوب را پشت سرهم وارد کنم؟ اگر حالت دیگه ای برای ورود داده ها هست ممنون میشم راهنمایی کنید.با تشکر

    • مسعود علی مردی 18 بهمن 1399 در 7:17 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام چون در نهایت میخواهید وضعیت موجود و مطلوب را با هم مقایسه کنید باید در یک فایل SPSS باشد.
      سوالات وضعیت موجود را با حرف M و سوالات وضعیت مطلوب را با حرف t نام گذاری و در یک فایل SPSS در ستون های مختلف وارد کنید.
      توجه داشته باشید که هر سطر داده شما مربوط به یک شخص باشد.

  44. نریمان 25 دی 1399 در 12:42 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام در نمونه گیری خوشه ای باید ازهر خوشه تعدادی انتخاب کنیم یا چند خوشه را انتخاب کنیم و از تمام اعضای آن نمونه گیری کنیم؟ آیا اگر از هر خوشه تعدادی انتخاب کنیم وبین آنها پرسشنامه پخش کنیم در روش خوشه ای این اشتباه است؟

  45. نریمان 22 دی 1399 در 1:18 بعد از ظهر - پاسخ

    با سلام، در نمونه گیری خوشه ای به عنوان مثال 10 خوشه داریم باید چند خوشه را انتخاب کنیم و از تمام اعضای آن نمونه گیری کنیم یا میتوان تمام خوشه ها را در نمونه گیری دخیل کرد؟ مثلا از خوشه اول 5 عضو از خوشه دوم 3 عضو و از خوشه سوم 8 عضو و الی آخر، اصولا اگر رو نمونه گیری خوشه ای باشد و اعضای تمام خوشه هایی که داریم را با روش تصادفی ساده انتخاب و پرسشنامه در بین آنها پخش کنیم شیوه اشتباه است یا درست؟

  46. حدادی 18 دی 1399 در 3:43 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام ضریب استاندارد بین متغیر وابسته و مستقل 0.492 – به دست آمده، این چگونه باید تفسیر شود؟ علامت منفی نشانه چیست و عدد به دست آمده برای متغیر وابسته ومستقل نشانه چیست؟ آیا این عدد بازه خاصی برای شدت و ضعف دارد؟ به طور کلی ضریب استاندارد در رد یا تایید فرضیه تاثیر دارد یا تی ولیو؟ ممنون میشم توضیح واضحی ارائه کنید.

    • مسعود علی مردی 18 دی 1399 در 5:10 بعد از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و ادب؛
      ضریب رگرسیونی استاندارد شده میزان تاثیر متغیر مستقل بر متغیر وابسته را نشان می دهد. که می تواند بین منفی یک و مثبت یک در نوسان باشد. هر چه به یک نزدیک تر باشد نشان دهنده تاثیر قوی و مستقیم است.
      هر چه به منفی یک نزدیک تر باشد نشان دهنده تاثیر قوی و غیر مستقیم است. هر چه به صفر نزدیک تر باشد نشان دهنده تاثیر ضعیف است.
      علامت منفی ضریب رگرسیونی نشان دهنده تاثیر منفی یا غیر مستقیم است. برای مثال تاثیر ورزش کردن بر روی چربی خون یک تاثیر منفی است. یعنی ورزش کردن باعث کاهش چربی خون می شود.
      برای ضرایب رگرسیونی نزدیک به صفر انتظار داریم مقدار آماره تی یا همان تی ولیو نیز مقدار کمی بدست آید.
      به طور کلی مقدار آماره تی با ضریب رگرسیونی رابطه مستقیمی دارد.

  47. سحر حسینی 11 دی 1399 در 4:34 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام بنده برای پایان نامم بسته شماره 3 را تهیه کردم بسیار عالی بود. تشکر میکنم از جناب علی مردی بابت راهنمایی های خوبشون. خیلی با حوصله و با دانش بودند.

  48. حدادی 10 دی 1399 در 3:53 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام من جامعه آماری پایان نامه ام 490 نفر است که از این تعداد 265 نفر در ستاد و 225 نفر در شعبات بانک کار میکنند، برای بخش ستاد روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد ولی برای بخش شعب که شامل 30 شعبه در شهر تهران است روش خوشه ای باید به کار برده شود یا طبقه ای؟ استاد راهنما گفتند خوشه ای بر حسب مناطق جغرافیایی باشد ولی یک از یک مشاور آماری پرسیدم گفتند طبقه ای، در ضمن تعداد نمونه 215 برآورد شده است.

    • مسعود علی مردی 11 دی 1399 در 7:20 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام نمونه گیری شما از نوع خوشه ای باید باشد.
      یکی از ویژگی های نمونه گیری طبقه ای این است که اعضای هر طبقه دارای ویژگی خاص مربوط به خود باشند. یعنی داخل طبقات همگنی وجود داشته باشد. برای مثال سطح تحصیلات می تواند به عنوان طبقه مورد نظر باشد.
      (افراد دارای تحصیلات مختلف ویژگی های خاص خودشان را دارند).
      اما در شعب بانک به این صورت نیست.
      اصولا نمونه گیری خوشه ای برای وقتی استفاده می شود که بین خوشه ها همگنی وجود داشته باشد نه داخل خوشه ها که کارکنان شعب بانک دارای این ویژگی هستند.

  49. محمد 15 آذر 1399 در 9:58 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام. وقت بخیر
    من یه تحقیق پیش ازمون پس ازمون دارم. برای به دست اوردن الفای کرونباخ پرسشنامه ها از سوالات کدوم پرسشنامه استفاده کنم ؟ پیش ازمون یا پس ازمون ؟ گروه کنترل یا ازمایش ؟

    • مسعود علی مردی 19 آذر 1399 در 6:45 قبل از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام؛
      برای گرفتن آلفای کرونباخ فرقی نمیکنه. همچنین میشه از مجموعشون هم استفاده کرد. یعنی مجموع گروه کنترل و آزمایش در هر مرحله پیش آزمون و پس آزمون به صورت جداگانه. البته برای پایایی میشه از روش تست-ری تست هم استفاده کرد.

  50. سانیا 28 آبان 1399 در 7:14 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام ببخشید آماره آزمون خطی بودن مدل مثلا 8 را چطور باید با جدول نرمال یا کای دو مقایسه کنیم؟

    • مسعود علی مردی 29 آبان 1399 در 8:26 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام برای مقایسه بایستی مقدار آماره آزمون و درجه آزادی را داشته باشید تا بتوانید مقدار معنی داری را بدست آورید. بهتر است از نرم افزار R برای این کار استفاده کنید.

      • سانیا 29 آبان 1399 در 10:22 قبل از ظهر - پاسخ

        مرسی از راهنمائی تون
        ولی من درجه آزادی رو ندارم باید چکار کنم؟
        این مقدار آماره آزمون خطی بودن (max.cusum) رو از طریق دستور calcCUSUM بدست آوردم.

        • مسعود علی مردی 29 آبان 1399 در 12:03 قبل از ظهر - پاسخ

          برای بدست آوردن سطح معنی داری وجود درجه آزادی لازم هست. اگر توزیع نرمال و یا کای دو باشد با این مقدار آماره آزمون (8) به احتمال خیلی زیاد سطح معنی داری کمتر از 5 صدم خواهد بود.

  51. بهار 27 آبان 1399 در 10:22 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام خسته نباشید
    اگر در خروجی ضرایب رگرسیون، طبق مقدار پی فرض صفر برای بتا صفر رد نشود ولی برای بتا یک رد شود ، در اینجا مدل رگرسیون مناسب هست؟

    • مسعود علی مردی 29 آبان 1399 در 8:30 قبل از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام؛
      برای مناسب بودن مدل رگرسیونی از جدول آنووا استفاده می کنیم، اگر فرض صفر آزمون نیکویی برازش آنووا رد شود مدل رگرسیونی مناسب است (حداقل یکی از ضرایب رگرسیونی معنی دار است).

  52. سلن 25 آبان 1399 در 4:13 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام. خسته نباشین.
    ببخشید برای متغیرهایی که از طریق پرسشنامه داده ها رو جمع آوری می کنیم، مثل متغیر منبع کنترل یا عزت نفس، که در نهایت نمراتی که فرد از سوالات مختلف به دست آورده باهم جمع میشن و یک نمره ی نهایی به دست میاد؛ برای بررسی نرمال بودن داده ها میشه نمرات نهایی کسب شده رو با آزمون کولموگروف اسمیرنوف مورد بررسی قرار داد؟ همچنین پرسشنامه های طیف لیکرت چه نوع متغیری هستند رتبه ای یا کمی؟ برای آمار توصیفی متغیرهایی که از طریق پرسشنامه ها بررسی میشوند، نمودار هیستوگرام بهتر هست یا میله ای؟ لطف می کنید پاسخ بدین. خیلی ممنون.

    • مسعود علی مردی 26 آبان 1399 در 10:31 قبل از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام؛
      داده های مربوط به سوالات پرسشنامه که پاسخ لیکرت دارند (خیلی کم تا خیلی زیاد) یا (کاملا مخالفم تا کاملا موافقم) کیفی و از نوع رتبه ای هستند.
      جمع یا میانگین نمرات هر فرد به سوالات پرسشنامه که نمرات شاخص های پرسشنامه را تعیین می کنند از نوع کمی هستند.
      در نهایت آزمون کولموگروف و نمودار هیستوگرام مخصوص داده های کمی هستند و برای داده های کیفی کاربرد ندارند.
      نمودار میله ای هم مربوط به داده های کیفی هست.

  53. سارا 19 آبان 1399 در 7:29 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام
    وقتتون بخیر
    چرا شاخصی که در تحلیل عامل اکتشافی بالاترین نمره را در عامل گرفته، مقدار میانگین آن از شاخصهای دیگر در آن عامل کمتر شده است؟
    با تشکر

    • مسعود علی مردی 26 آبان 1399 در 11:04 قبل از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام؛
      بار عاملی با میانگین پاسخ دو مفهوم کاملا جداگانه هستند و نباید با هم مقایسه شود.

  54. سارا 13 آبان 1399 در 6:49 بعد از ظهر - پاسخ

    خیلی ممنون

  55. سارا 13 آبان 1399 در 2:49 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام
    وقتتون بخیر
    در آزمون Independent sample T test برای متغیر جنسیت مقدار آمار Tدو تا از عامل ها از شش عامل منفی درآمده است و فقط sig این دو عامل کمتر و برابر 0.05 به دست آمده است این یعنی این عامل ها بین دو گروه تفاوت معنادار دارند؟ مقدار منفی به چه معناست؟ البته مقدار میانگین این دو عامل بالاتر از حد وسط است.
    ممنون

    • مسعود علی مردی 13 آبان 1399 در 6:10 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام وقتی مقدار آماره تی منفی می شود که میانگین گروه اول از گروه دوم کمتر باشد. اگر مردها گروه اول باشند به این معنا هست که میانگین متغیر مورد نظر برای زن ها از مردها به طور معنی داری بیشتر است (در صورتی که سطح معنی داری کمتر از پنج صدم شود.).

  56. سایه 5 آبان 1399 در 1:52 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام وقت تون بخیر.
    یک سوال داشتم از حضورتون، در پژوهش من سه متغیر وابسته و یک متغیر مستقل وجود دارد که ارتباط هر یک از متغیرهای وابسته رو با متغیر مستقل به صورت دو به دو باید بررسی کنم. متغیرهای وابسته توزیع نرمال ندارند و با روش لگاریتم هم نرمال نشدند. آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای متغیر مستقل برابر با 0/04 هست و با استفاده از روش جذر گرفتن متغیر مستقل نرمال میشه. حالا سوال من این هستش که چون متغیرهای وابسته نرمال نیستند من باید از روش ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده کنم برای بررسی همبستگی. در این حالت آیا لازم هست متغیر مستقل رو جذر بگیرم تا نرمال بشه یا به همین صورت بذارم بمونه؟ چون در نهایت به خاطر متغیرهای وابسته باید از اسپیرمن استفاده کنم یک طرف معادله در هر صورت غیرنرمال هست. در چنین شرایطی نمی دونم اینجا لازم هست که متغیر مستقل رو جذرگیری و به صورت نرمال دربیارم و بعد اسپیرمن استفاده کنم یا نیاز به این کار نیست و با همین شرایط از ضریب اسپیرمن استفاده کنم. نمونه ی آماری من 100 نفری هستش. متغیر مستقل رشد حرکتی هست که از طریق برگزاری آزمون ورزشی از دانش آموزان داده ها رو جمع آوری کردم. و داده های مربوط به سه متغیر وابسته رو با استفاده از پرسشنامه جمع آوری کردم. لطف می کنید پاسخ بدید. اگر لازم هست که از بسته های مشاوره تلفنی استفاده کنم لطفا بفرمایید.

    • مسعود علی مردی 6 آبان 1399 در 7:04 قبل از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام؛
      در ابتدا معمولا برای انتخاب نوع آزمون آماری از لحاظ پارامتری (توزیع داده ها مشخص و نرمال باشد) و یا ناپارامتری (توزیع داده ها نامشخص یا غیر نرمال باشد.) از آزمون کولموگروف یا شاپیروویلک استفاده می کنیم. اگر دیتاها بر اساس نتایج آزمون، نرمال شدند از روش های پارامتری استفاده می کنیم (مانند ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی رابطه دو به دوی متغیرها).
      در صورتی که نتایج آزمون نشان داد دیتاها نرمال نیستند. سعی بر این داریم که با روش های معمول توزیع دیتاها را نرمال کنیم (روش تبدیل یکی از این روش ها است). در صورتی که متغیرها با زدن تبدیل نرمال شدند در ادامه با استفاده از متغیرهای تبدیل شده آزمون آماری ناپارامتری را انجام می دهیم.
      در صورتی که دیتاها با روش های معمول نرمال نشد، سراغ روش های ناپارامتری می رویم (مانند ضریب همبستگی اسپیرمن برای بررسی رابطه دو به دوی متغیرها) “با متغیرهای اصلی و نه با متغیرهای تبدیل یافته”.

      • سایه 6 آبان 1399 در 8:13 قبل از ظهر - پاسخ

        سپاس از توجه تون و وقتی که گذاشتین.

  57. dehnad 26 مهر 1399 در 7:04 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام و وقت بخیر
    خواستم در تحلیل اماری روابط متغیرها ( که البته با اسمارت pls انجام شده بدانم که: 

    1.  وقتی که متغیر مستقل (مثلا سازگار شغلی) بر متغیر وابسته ( مثلا فلات شغلی، به شکل یک سازه کلی بدون لحاظ ابعادش) تاثیر منفی دارد، آیا لزوما بر هر یک از مولفه های این متغیر وابسته ( فلات شغلی) ؛(فلات ساختاری و فلات محتوای شغلی) هم تاثیر منفی اعمال می شود؟ مثلا اینکه ممکن است بر یکی از مولفه های فلات شغلی هیچ گونه تاثیر معناداری نداشته باشد؟

    2. و یا بالعکس:
    اگر یک متغیر مستقل مثلا (سازگاری شغلی) بر متغیر وابسته دیگری ( مثلا :تناسب فرد با شغل) تاثیر مثبت دارد، آیا بر هر یک از مولفه های ان متغیر وابسته ( مولفه های متغیر تناسب فرد با شغل- تطابق نیاز با عرضه و تطابق توانایی با عرضه )هم همین تاثیر مثبت اعمال می شود؟ مثلا ممکن است بر یکی از مولفه ها، تاثیر معنادار نباشد؟
    با سپاس

    • مسعود علی مردی 27 مهر 1399 در 9:17 بعد از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام؛
      جواب سوال یک : لزوما متغیر مستقل بر همه ابعاد متغیر وابسته تاثیر ندارد. بله ممکن است بر یکی از مولفه های متغیر وابسته هیچ تاثیری نداشته باشد. بایستی جداگانه برای هر مولفه این تاثیر سنجیده شود.
      جواب سوال دو : عینا مانند جواب سوال یک می باشد. حتی ممکن است متغیر مستقل بر متغیر وابسته تاثیر منفی داشته باشد اما بر یکی از مولفه های متغیر وابسته تاثیر مثبت داشته باشد (خیلی کم پیش میاد و بیشتر در حالتی که مولفه مورد نظر معنای منفی داشته باشد.).

  58. یلدا 17 مهر 1399 در 9:51 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام
    خیلی ممنون

  59. صالح 5 مهر 1399 در 7:06 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام. یک سوال دارم. از شرایط انجام منکوای دوطرفه نداشتن همبستگی بین متغیرهای وابسته است یا نداشتن همبستگی زیاد بین متغیرهای وابسته؟

    • مسعود علی مردی 15 مهر 1399 در 3:17 بعد از ظهر - پاسخ

      عرض سلام و احترام؛
      هر دو چیزی که در طبیعت یافت می شود چه کم و چه زیاد با همدیگر در ارتباط هستند و با هم همبستگی دارند.
      منظور نداشتن همبستگی زیاد یعنی بیشتر از 0.8 هست.

  60. یلدا 25 شهریور 1399 در 4:29 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام خسته نباشید
    ببخشید یه سوالی داشتم شما درمورد اریبی دیفرانسیل differential bias
    مطلبی دارید ؟

  61. کیا 24 مرداد 1399 در 4:15 قبل از ظهر - پاسخ

    باسلا م لطفا در مورد کواریانس چند متغیره وپیش فرضها شم مطلب بزارید ممنون

    • مسعود علی مردی 7 شهریور 1399 در 9:36 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام بله حتما به زودی آموزش تحلیل کوواریانس چند متغیره هم داخل سایت قرار می گیرد.

  62. زهرا 4 مرداد 1399 در 2:58 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام وقتتون بخیر
    میخوام بدونم داده هام نرمال هستند یا خیر باید از چه آزمونی استفاده کنم ؟اصلا نیاز به آزمون هست یا نرمال فرض شوند؟
    نمونه 260 نفر و پرسشنامه طیف لیکرت

    • مسعود علی مردی 4 مرداد 1399 در 3:35 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام؛ از آزمون شاپیرو ویلک یا کولموگروف اسمیرنوف می تونید استفاده کنید. برای چه آزمونی می خواهید از پیش فرض نرمال بودن استفاده کنید؟ رگرسیون؟ همبستگی؟ آزمون های تی؟

  63. شهرزاد 27 خرداد 1399 در 3:10 قبل از ظهر - پاسخ

    البته هزینه هم درنظر گرفته شود

  64. شهرزاد 27 خرداد 1399 در 3:10 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام ببخشید کسی هست آنلاین سوال آمار حل کنه؟

    • مسعود علی مردی 29 خرداد 1399 در 7:01 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام بله از طریق راه های ارتباطی موسسه اقدام بفرمایید. در خدمتتون هستیم.

      • Saba 22 آبان 1399 در 11:19 قبل از ظهر - پاسخ

        سلام، نحوه رسم بایپلات مولفه ها

        • مسعود علی مردی 26 آبان 1399 در 10:56 قبل از ظهر - پاسخ

          سلام به زودی این مبحث در پست تحلیل عاملی اکتشافی اضافه خواهد شد.

  65. یلدا 12 خرداد 1399 در 4:45 بعد از ظهر - پاسخ

    سلام خسته نباشید اگر در مقایسه میانگین های چند جامعه نرمال مستقل فرض نرمال بودن و برابری واریانس ها رد شوند دراینصورت این آزمون چجوری انجام می شود ؟
    به عنوان مثال در فایل داده های computer games

    • مسعود علی مردی 25 خرداد 1399 در 6:19 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام برای مقایسه میانه چند جامعه مستقل زمانی که شرایط آزمون پارامتری برقرار نباشد. از آزمون ناپارامتری کراسکال والیس میتونید استفاده کنید.

  66. زهرا 31 اردیبهشت 1399 در 6:21 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام تحقیق من از نوع آزمایشی هست و حالا که داده ها رو میخوام وارد نرم افزار کنم نمیدونم چون دو تا پرسشنامه دارم باید چجوری وارد نرم افزار کنم، یعنی هر دو رو پشت سر هم بنویسم یا دو تا فایل جدا باید باشه؟؟

    • مسعود علی مردی 1 خرداد 1399 در 5:45 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام بایستی در یک فایل ابتدا سوالات پرسشنامه اول را پشت سر هم وارد کنید، پس از اتمام سوالات پرسشنامه اول پرسشنامه دوم را در ادامه همان سوالات وارد کنید.
      برای پرسشنامه اول از نام گذاری s1,s2,… و برای پرسشنامه دوم از نام گذاری q1,q2,… استفاده کنید.

  67. ترنم 22 اردیبهشت 1399 در 10:42 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام من در مورد روش خط پایه چند گانه و روش معناداری بالینی سوال دارم میتونم بپرسم ؟

  68. محمدی 15 دی 1398 در 4:44 قبل از ظهر - پاسخ

    با سلام و وقت بخیر
    من یک سری داده دارم که باید وارد spss کنم ولی وقتی متغیرها رو تعریف میکنم و بعد وارد صفحه ورود دیتا می شوم به جای همه داده ها علامت سوال می باشد و نمیتوانم داده وارد کنم یعنی هر عددی که می گذارم دوباره تبدیل به همان علامت سوال می شود لطفا من رو راهنمایی کنید با تشکر

    • مسعود علی مردی 30 فروردین 1400 در 9:54 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام این اشکال می تواند با تغییر نوع متغیر از عددی به رشته ای و یا بالعکس حل شود.
      همچنین این کار را بر روی سیستم دیگری نیز امتحان کنید. در صورت حل مشکل از نسخه‌های جدید SPSS استفاده کنید.

  69. ناشناس 14 آذر 1398 در 3:02 بعد از ظهر - پاسخ

    بسیار عالی

  70. علی 2 آذر 1398 در 9:27 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام، برای تحلیل آماری با استفاده از رگرسیون چندمتغیره و تحلیل مسیر که انجام دادم آن متغیر مستقلی که می خواستم بیشترین تاثیر را بر متغیر وابسته داشته باشد که در نتیجه حائز بیشترین تاثیر نشد. حالا میخواهم بپرسم آیا با داده سازی می توان این متغیر را دارای رتبه بالا آورد و چطور باید داده سازی کرد. تشکر

    • مسعود علی مردی 30 فروردین 1400 در 9:50 بعد از ظهر - پاسخ

      سلام جهت پاسخگویی در این خصوص به واتساپ یا تلگرام شماره ۰۹۱۲۰۴۴۶۸۲۴ پیام دهید.

  71. ازیتا 8 آبان 1398 در 4:05 قبل از ظهر - پاسخ

    سلام. وقت بخیر، ممنون از مطالب مفیدتون،، یه سوال داشتم، برای سنجش ارتباط بین دو متغیر(ارتباط سلامت اجتماعی با اختلال شناختی) چه ازمونی باید استفاده شود؟

    • مسعود علی مردی 9 آبان 1398 در 6:24 قبل از ظهر - پاسخ

      سلام در صورت نرمال بودن داده ها و یا بزرگ بودن حجم نمونه از ضریب همبستگی پیرسون، درصورت عدم نرمال بودن و کم بودن حجم نمونه از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده کنید.

دیدگاه خود را بنویسید

عنوان