پرسشنامه رضایت زناشویی
امتیاز ۴.۹۸ از ۵ – ۱۲ رای
spinner در حال ثبت رای

دانلود تمام پرسشنامه‌های مربوط به رضایت زناشویی

در صورتی که برای پژوهش یا پایان‌نامه خود به دنبال پرسشنامه‌های مربوط به رضایت زناشویی هستید، در این پست لیستی از پرسشنامه‌های استاندارد و قابل دانلود را برای شما فراهم کرده‌ایم که می‌توانید از آن ها برای جمع‌آوری داده‌ها و تحلیل رضایت زناشویی زوجین در پژوهش خود استفاده کنید.

1- پرسشنامه رایگان رضایت زناشویی انریچ (1989) دارای 47 گویه

رضایت زناشویی را می توان خشنودی زناشویی، فقدان بدکاری، رضایت در هر دو طرف و ادراک کلی از موفقیت رابطه زناشویی تعریف کرد. این پرسشنامه به منظور اندازه گیری میزان رضایت زناشویی افراد از طریق 47 گویه و 12 شاخص طراحی گردیده است.

  • دارای منبع
  • شیوه نمره گذاری

  • گزارش روایی و پایایی
  • 47 گویه و 12 خرده مقیاس

هزینه: رایگان

2- پرسشنامه رایگان رضایت زناشویی کانزاس دارای 3 گویه

پرسشنامه کانزاس یک پرسشنامه 3 سوالی است که رضایت زناشویی را می­‌سنجد. نقاط قوت این پرسشنامه کم بودن تعداد سوالات و مطلوب بودن معیارهای پایایی و روایی آن در مطالعات مختلف است. این پرسشنامه در تحقیقات داخل کشور مورد استفاده قرار گرفته و روایی و پایایی آن ارزیابی شده است.

  • دارای منبع
  • شیوه نمره گذاری

  • گزارش روایی و پایایی
  • 3 گویه و تک مقیاس

هزینه: رایگان

3- پرسشنامه رضایت زناشویی هودسن

پرسشنامه (شاخص) رضایت زناشویی هودسن يك ابزار 25 سؤالی است كه برای اندازه‌گيری ميزان، شدت يا دامنه مشكلات زن و شوهر در رابطه زناشويی تدوين شده‌است. اين مقياس ويژگی رابطه را يك كل واحد تلقي نمی كند، بلكه دامنه‌ی مشكلات را از نظر زن و مرد اندازه‌گيری می كند.

  • دارای منبع
  • شیوه نمره گذاری

  • گزارش روایی و پایایی
  • 25 گویه و تک مقیاس

هزینه: 37 هزار تومان

توضیحات پرسشنامه رایگان رضایت زناشویی انریچ

پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ توسط اولسون، فورنیر و درانکمن در سال ۱۹۸۹ طراحی شده که به منظور ارزیابی زمینه های بالقوه مشکل زا یا شناسایی نقاط مثبت و جهت پربارسازی روابط زناشویی به کار می رود که به همین دلیل این پرسشنامه انریچ نامیده شد. هر یک از موضوعات این پرسشنامه در ارتباط با یکی از زمینه های مهم است. ارزیابی این زمینه ها در درون یک رابطه زناشویی، می تواند مشکلات بالقوه زوج ها را توصیف کند یا می تواند زمینه های نیرومندی و تقویت آن ها را مشخص نماید.

این ابزار همچنین می تواند به عنوان یک ابزار تشخیصی برای زوج هایی که در جستجوی مشاوره زناشویی و به دنبال تقویت رابطه زناشوئی خود هستند، استفاده شود. این مقیاس در ابتدا برای توصیف پویایی های ازدواج، جهت پژوهش ایجاد شد اما اندک زمانی نگذشت که به عنوان یک ابزار تشخیص، برای زوج های متأهلی که به دنبال مشاوره ازدواج و غنی سازی آن بودند به کار گرفته شد.

نسخه اصلی آزمون دارای ۱۱۵ سؤال است که شامل ابعاد و موضوعات شخصیتی ارتباطات حل تعارض مسایل مالی اوقات فراغت روابط جنسی تربیت، فرزند ارتباط با خانواده اصلی و دوستان، نقش های همسری و جهت گیری مذهبی و معنوی است. با توجه به طولانی بودن سؤالات مقیاس، فرم های متعددی از آن استخراج شده است. اولین بار اولسون، فرم ۱۵ سؤالی آن را معرفی نمود و سپس فرم ٤٧ سؤالی آن ساخته شد.

روایی و پایایی پرسشنامه رضایت زناشویی هودسن

پايايی اين پرسشنامه از نظر سازنده اصلی آن 0.96 به‌دست آمده است (ثنايی، 1387). ابراهيم نژاد (1381)، پایایی آن را از طریق آلفای کرونباخ در زنان 0.96 و در مردان 0.94 به‌دست آورده است. همچنین حقیقی (1389) ضریب پایایی این آزمون را در نمونه‌ای از زوجین شهر بندرعباس 0.86 به دست آورده است. جمالی نيز (1389) در پژوهش دیگری که در شهر بندرعباس انجام داده‌است، ضریب آلفای 0.90 را برای اين پرسشنامه گزارش داده‌است.

شاخص رضایت زناشویی هودسن از یک روایی ملاکی بسيار خوبی برخوردار است، و با آزمون «سازگاری زناشویی لاك – والاس» همبستگی معناداری نشان می‌دهد. همچنین این شاخص، از روایی تشخیصی برای متمایز کردن زوج‌های مشکل‌دار و زوج‌های ظاهرا بدون مشکل برخوردار است. علاوه بر این، شاخص رضایت زناشویی داراي روایی سازه‌ خوبی است، با مقیاس‌هایی که نباید همبستگی داشته باشد، همبستگی ضعیفی نشان می‌دهد. صداقت (1381)، در پژوهش خود بین این آزمون و آزمون انریچ همبستگی برابر با 0.857 به دست آورد. علت منفی بودن ضریب همبستگی این است که در شاخص رضایت زناشویی هودسن نمرات بالا نشانه رضایت زناشویی پایین است و در انریچ نمرات بالا نشان دهنده رضایت زناشویی بالاست. این همبستگی نشانه روایی مناسب پرسشنامه هودسن است (ثنایی، 1387).